Infraszauna - Használata és előnyei; kik nem használhatják

Kikapcsolódás, fogyás és egészségmegőrző hatás! A gyógyászatban, a sportkörökben és a szépségiparban is népszerű az infraszaunák alkalmazása a szervezetre gyakorolt számos pozitív hatása miatt. A magas hőmérsékletre érzékenyek is biztonságosan élvezhetik a szaunázás örömeit!

bionwell-infraszauna-hasznalata-elonyei-kik-nem-hasznalhatjak-Photo by Jonaorle from Pexels

A Bionwell infraszaunák használatának előnyei

 A Bionwell Infraszaunák olyan infrasugarakat juttatnak szervezetébe, melyeknek jótékony fiziológiai hatásai vannak. Serkentik vérkeringést, kitágítják a véredényeket, valamint elősegítik az izmok és a szövetek gyógyulását is. Használhatják azok is, akik bezártság érzettel küszködnek, illetve azok is, akik nem bírják a meleget, hiszen a működési hőmérséklet mindössze 30-60℃, és az üvegbetétes ajtót akár nyitva is tarthatjuk, ugyanis nyitott ajtó mellett is érvényesül az infraszaunában működő infravörös sugarak jótékony hatása.

bionwell-infraszauna-nyitott-ajto

Kedvező élettani és esztétikai hatásaik
 • Fokozzák a vérkeringést, kitágítja a véredényeket, segítik a lágy szövetek és az izmok gyógyulását, erősítik a szívizmokat, növekszik a szervezet teherbíró képessége

 • Fájdalomcsillapító hatásuk van: reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az időskori fájdalmak sok fajtája enyhíthető a Bionwell infraszaunákkal.

 • Elősegíthetik a fogyást - akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet, melynek nagy része víz, de nem elhanyagolható a zsírvesztés sem. Sporttal és megfelelő táplálkozással kombinálva nagyon hatékony zsírégető. A hagyományos szaunákhoz képest 300%-al hatásosabbak zsírégetésben.

 • Hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, megszabadítanak a méreganyagoktól - A verejtékezés segít a méregtelenítésben, a testből segít kiüríteni a rákkeltő hatású nehézfémeket (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkoholt, a nikotint, a szódiumot, a kénsavat és a koleszterint.

 • Szívre gyakorolt passzív edzéshatás érhető el használatukkal - erősítik a kardiovaszkuláris rendszert

 • Segítenek megelőzni az influenza és egyéb légúti betegségek kialakulását

 • Javítják a közérzetet, csökkentik a fáradtságot, jó hatással vannak a lelki egyensúlyunkra, segítenek a depresszió és a stressz leküzdésében

 • Az izmok gyorsabban regenerálódnak

 • Feszesebbé, szebbé válik a bőr, csökkentik vagy el is tüntethetik a bőrhibákat, valamint a cellulit, narancsbőr ellen is kiválóak

A Bionwell infraszaunák előnyei a finn szaunával szemben
 • Kevésbé okoznak vérnyomás-emelkedést.

 • A karbonszálas fűtőpanelek infrasugarai 80%-ban a testet melegítik  és csak 20%-ban a levegőt.

 • A finn szauna használatának fő szezonja leginkább az őszi és a téli hónapok, a Bionwell infraszaunák viszont gyakorlatilag egész évben használhatók méregtelenítésre, hiszen hőmérsékletük alacsonyabb, mint a finn szaunáké, 30-60°C.

 • 30-60°C-on, gőz és páratartalom nélkül működnek, ezáltal kevésbé terhelik meg a szervezetet. 

 • Hamarabb fűthetőek fel, hamarabb kezdenek el melegedni. Megnyugtatóbb és pihentetőbb lehet, mint a hagyományos szauna, hiszen a Bionwell infraszauna hőfoka könnyebben bírható és nem "fogy el" tőle az erőnk sem.

Hogyan használjuk a Bionwell infraszaunákat?

 Használat előtt: A hagyományos szaunához hasonlóan a Bionwell infraszaunák használata is izzadással jár, még ha kevesebb is a verejtékezés. Erre való felkészülésül mindenképpen érdemes előtte elfogyasztani néhány deciliter jó minőségű csapvizet, ásványvizet, ami a szervezetnek megkönnyíti a verejtékezés beindulását. A test megtisztítása érdekében érdemes lezuhanyozni. Ezután száraz testtel megkezdhetjük az infraszaunázást.

Használat után: Érdemes a meleg szauna után langyos vagy hideg vízzel lezuhanyozni. Itt is figyelni kell a fokozatosságra. Először kicsit melegebb vízzel kezdjük meg a zuhanyzást, majd fokozatosan szoktassuk a szervezetünket, így a szívünket is a hidegebb vízhez. Pótoljuk az elvesztett ásványi anyagokat és folyadékot ásványvízzel, jó minőségű csapvízzel, ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőkkel,  pezsgőtablettával.

Naponta maximum egyszer használjuk az infraszaunát!

A Bionwell infraszaunák használatának ajánlott időtartama és hőmérséklete

Kezdetben kisebb hőfokon használjuk a Bionwell infraszaunákat, rövidebb ideig. Fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket az infraszauna megterheléséhez, emelhetjük az időtartamot és a hőmérsékletet is addig, amíg elérjük a számunkra ideális állapotot. Ezután az ajánlott időtartam 30-40 perc legyen alkalmanként.

Mikor ne használjuk a Bionwell infraszaunákat?

> lázas megbetegedéskor, egyéb betegség fennállta esetén kérje ki orvosa véleményét

> ittas állapotban

> menstruációkor

> ha gyógyszert szed, kérje ki orvosa véleményét

> vérérzékenység esetén

> ízületi- és izomgyulladás esetén

> ha leégett a Napon a bőre

> Ne használja a szaunát alkohol hatása alatt. A szaunázás előtti, vagy közbeni alkohol, drog, vagy gyógyszerfogyasztás eszméletvesztéshez vezethet.

Kik ne használják a Bionwell infraszaunákat?

- várandós kismamák és szülés után 6 hétig

- gyermekek; 6 év felett is csak szülői felügyelettel

- idős- és fizikailag gyengébb személyek kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

- aki nyílt sebbel rendelkezik

- szembetegségek esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét!

- hőre érzékenyek kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

- túlsúlyos emberek, valaha volt/aktív szívbeteg emberek, alacsony vagy magas vérnyomású emberek, keringési zavarokkal küzdő emberek, vagy cukorbetegségben szenvedő emberek a szauna használata előtt keressék fel orvosukat.

- a gyógyszert szedő emberek keressék fel orvosukat, mivel egyes orvosságok álmosságot okozhatnak, mások pedig hatással lehetnek a szívműködésre, vérnyomásra, vérkeringésre.

- Ne vigyen be háziállatot a szaunába.

A leírtak és a listák tartalma nem teljes, és ezek csak ajánlások, felelősséget érte nem vállalunk! A bionwell.hu weboldalon leírtak nem orvosi vélemények, nem helyettesítik az orvosi kivizsgálást, a diagnózis felállítását. A diagnózis nélkül önkényesen alkalmazott kezelések ronthatják az Ön állapotát. A leírtakra, és az önkényes használatból adódó következményekre a Bionwell Magyarország Kft. és munkatársai nem vállalnak felelősséget! Arról, hogy Ön használhat-e infraszaunát, és az emíltett módszerek, technikák alkalmazhatók-e az Ön esetében, azt javasoljuk, hogy az első használat előtt, és a rendszeres használat alatt is folyamatosan egyeztessen kezelő orvosával, kérje ki a véleményét - hiszen ő ismeri a részletes egészségi állapotát, kórelőzményeit és az esetleg folyamatosan szedett gyógyszerek hatásait!

Infraszaunáinkat megtekintheti ide kattintva! 
 

 

Bionwell - Masszázsfotel | Vibrációs tréner| Infraszauna | Futópad
Árpád u. 27/A Nagyatád, Baranya megye 7500
Telefon: +36-20-9368-768 $0 to $500.000 https://bionwell.hu/image/catalog/Logok/image.jpg