Infraszauna - Használata és előnyei; kik nem használhatják

Felüdülés, kikapcsolódás, fogyás és egészségmegőrző hatás! A gyógyászatban, a sportkörökben és a szépségiparban is népszerű az infraszaunák alkalmazása a szervezetre gyakorolt számos pozitív hatása miatt. A magas hőmérsékletre érzékenyek is biztonságosan élvezhetik a szaunázás örömeit!

bionwell-infraszaunaban-levo-no

A Bionwell infraszaunák használatának előnyei

A Bionwell Infraszaunák olyan infrasugarakat juttatnak szervezetébe, melyeknek jótékony fiziológiai hatásai vannak. Serkentik vérkeringést, kitágítják a véredényeket, valamint elősegítik az izmok és a szövetek gyógyulását is.

Használhatják azok is, akik bezártság érzettel küszködnek, illetve azok is, akik nem bírják a meleget, hiszen a működési hőmérséklet mindössze 30-60℃, és az üvegbetétes ajtót akár nyitva is tarthatjuk, ugyanis nyitott ajtó mellett is érvényesül az infraszaunában működő infravörös sugarak jótékony hatása. 

bionwell-infraszauna-nyitott-ajto

Kedvező élettani és esztétikai hatásaik

 • Fokozzák a vérkeringést, kitágítja a véredényeket, segítik a lágy szövetek és az izmok gyógyulását, erősítik a szívizmokat, növekszik a szervezet teherbíró képessége

 • Fájdalomcsillapító hatásuk van: reumás ízületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az időskori fájdalmak sok fajtája enyhíthető a Bionwell infraszaunákkal.
 • Elősegíthetik a fogyást - akár 600-800 kalóriát is elégethet a szervezet, melynek nagy része víz, de nem elhanyagolható a zsírvesztés sem. Sporttal és megfelelő táplálkozással kombinálva nagyon hatékony zsírégető. A hagyományos szaunákhoz képest 300%-al hatásosabbak zsírégetésben.

 • Hozzájárulnak az immunrendszer normál működéséhez, megszabadítanak a méreganyagoktól A verejtékezés segít a méregtelenítésben, a testből segít kiüríteni a rákkeltő hatású nehézfémeket (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkoholt, a nikotint, a szódiumot, a kénsavat és a koleszterint.
 • Szívre gyakorolt passzív edzéshatás érhető el használatukkal - erősítik a kardiovaszkuláris rendszert
 • Segítenek megelőzni az influenza és egyéb légúti betegségek kialakulását
 • Javítják a közérzetet, csökkentik a fáradtságot, jó hatással vannak a lelki egyensúlyunkra, segítenek a depresszió és a stressz leküzdésében
 • Az izmok gyorsabban regenerálódnak
 • Feszesebbé, szebbé válik a bőr, csökkentik vagy el is tüntethetik a bőrhibákat, valamint a cellulit, narancsbőr ellen is kiválóak

A Bionwell infraszaunák előnyei a finn szaunával szemben

 • Kevésbé okoznak vérnyomás-emelkedést.
 • A karbonszálas fűtőpanelek infrasugarai 80%-ban a testet melegítik  és csak 20%-ban a levegőt.
 • A finn szauna használatának fő szezonja leginkább az őszi és a téli hónapok, a Bionwell infraszaunák viszont gyakorlatilag egész évben használhatók méregtelenítésre, hiszen hőmérsékletük alacsonyabb, mint a finn szaunáké, 30-60°C.
 • 30-60°C-on, gőz és páratartalom nélkül működnek, ezáltal kevésbé terhelik meg a szervezetet. 

 • Hamarabb fűthetőek fel, hamarabb kezdenek el melegedni. Megnyugtatóbb és pihentetőbb lehet, mint a hagyományos szauna, hiszen a Bionwell infraszauna hőfoka könnyebben bírható és nem "fogy el" tőle az erőnk sem.

  Hogyan használjuk a Bionwell infraszaunákat?

  Használat előtt:

  • A hagyományos szaunához hasonlóan a Bionwell infraszaunák használata is izzadással jár, még ha kevesebb is a verejtékezés. Erre való felkészülésül mindenképpen érdemes előtte elfogyasztani néhány deciliter jó minőségű csapvizet, ásványvizet, ami a szervezetnek megkönnyíti a verejtékezés beindulását.
  • A test megtisztítása érdekében érdemes lezuhanyozni. Ezután száraz testtel megkezdhetjük az infraszaunázást.

  bionwell-infraszauna-hasznalat-elott-zuhanyozas-ivas

  Használat után: 

  • Érdemes a meleg szauna után langyos vagy hideg vízzel lezuhanyozni. Itt is figyelni kell a fokozatosságra. Először kicsit melegebb vízzel kezdjük meg a zuhanyzást, majd fokozatosan szoktassuk a szervezetünket, így a szívünket is a hidegebb vízhez.
  • Pótoljuk az elvesztett ásványi anyagokat és folyadékot ásványvízzel, jó minőségű csapvízzel, ásványi anyag tartalmú étrend-kiegészítőkkel,  pezsgőtablettával.

  Naponta maximum egyszer használjuk az infraszaunát!

  A Bionwell infraszaunák használatának ajánlott időtartama és hőmérséklete

  Kezdetben kisebb hőfokon használjuk a Bionwell infraszaunákat, rövidebb ideig. Fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket az infraszauna megterheléséhez, emelhetjük az időtartamot és a hőmérsékletet is addig, amíg elérjük a számunkra ideális állapotot. Ezután az ajánlott időtartam 30-40 perc legyen alkalmanként.

  Mikor ne használjuk a Bionwell infraszaunákat?

  > lázas megbetegedéskor, egyéb betegség fennállta esetén kérje ki orvosa véleményét

  > ittas állapotban

  > menstruációkor

  > ha gyógyszert szed, kérje ki orvosa véleményét

  > vérérzékenység esetén

  > ízületi- és izomgyulladás esetén

  > ha leégett a Napon a bőre

  > Ne használja a szaunát alkohol hatása alatt. A szaunázás előtti, vagy közbeni alkohol, drog, vagy gyógyszerfogyasztás eszméletvesztéshez vezethet.


  Kik ne használják a Bionwell infraszaunákat?

  - várandós kismamák és szülés után 6 hétig

  - gyermekek; 6 év felett is csak szülői felügyelettel

  - idős- és fizikailag gyengébb személyek kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

  - aki nyílt sebbel rendelkezik

  - szembetegségek esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét!

  - hőre érzékenyek kérjék ki kezelőorvosuk véleményét!

  - túlsúlyos emberek, valaha volt/aktív szívbeteg emberek, alacsony vagy magas vérnyomású emberek, keringési zavarokkal küzdő emberek, vagy cukorbetegségben szenvedő emberek a szauna használata előtt keressék fel orvosukat.

  - a gyógyszert szedő emberek keressék fel orvosukat, mivel egyes orvosságok álmosságot okozhatnak, mások pedig hatással lehetnek a szívműködésre, vérnyomásra, vérkeringésre.

  - Ne vigyen be háziállatot a szaunába.


  Infraszaunáinkat megtekintheti ide kattintva! 


  Kellemes felüdülést kíván a Bionwell csapata!

  Bionwell - Masszázsfotel | Vibrációs tréner| Infraszauna | Futópad
  Árpád u. 27/A Nagyatád, Baranya megye 7500
  Telefon: +36-20-9368-768 $0 to $500.000 https://bionwell.hu/image/catalog/Logok/image.jpg