Masszázsfotelek és Masszázstermékek - Masszázstechnikák

Ismerje meg masszázstermékeink által alkalmazott masszázstechnikákat a teljesség igénye nélkül!

Shiatsu

    A shiatsu (ejtsd: siacu) egy japán gyógymód, holisztikus masszázsterápia, mely a kínai gyógyászatra épül. A shiatsu magyarul ujjnyomás-t jelent, ami legfőképp a terápia alatt használt tradicionális akupresszúrás technikákra utal, tartalmazza a mai nyugati orvostudomány több manuálterápiás módszerét is.
    A shiatsu masszázs során a görgők körkörös mozdulatokkal a gerincoszlop két oldalán végighaladva lágy, mélyre ható és ritmikus nyomásokkal fellazítják az izomcsomókat és stimulálják a test akupresszúrás pontjait is. Olyan érzés, mintha hüvelykujjak masszíroznák ki a letapadt izmokat, izomcsomókat.
A kezelés mindenki számára pozitív hatásokkal bír, legyen bármilyen egészségi állapotban, élethelyzetben vagy életkorban. Terápiás kezelésként különféle betegségek visszaszorítására is tökéletesen alkalmazható.
  A Shiatsu kezelés jótékony hatásai közé tartoznak továbbá a mozgékonyság-, a fizikai erő-, és az állóképesség növelése, tartás-javítás és feszültségoldás a testben, a lélekben és az elmében.

Gua Sha
Gua Sha szabad fordításban annyit tesz magyarul: „minden rossz kikaparása”. Ez az egyik reflexológiai módszere a kínai orvoslásnak. A kezelés az akupresszúrás pontokon történik. Nem pusztán a kezelt pontokon, hanem sokkal szélesebb területen fejti ki hatását. Ha alkalmazása során bőrirritációt tapasztalunk a hát, has, nyak és más testrészeneken, az pontos diagnózist tud adni a helytelenül működő belső szervekről. A helytelenül működő szerv mikrocirkulációjának helyreállítása a legtöbb esetben a szerv jelentős javulásához, vagy akár gyógyulásához vezethet gyógyszer használata nélkül. Gua Sha masszázs javítja a metabolikus folyamatokat a bőrben, eltávolítja a méreganyagokat. Hatékony módszer lehet osteochondrosis (porcleválás), megfázás, bronchitis (hörghurut), cholecystitis (epehólyag gyulladás) esetén, pozitív hatással lehet a szív-és érrendszerre. Használják betegségmegelőzésre, és gyógyászati célokra is.

3D masszázs

A három dimenziós hátgörgők és masszázsfejek nem csak síkban mozognak felfele illetve lefele irányban, hanem mélységi irányban nagyobb mértékben ki tudnak térni, így jobban le tudják követni a hát „S”alakját. Emellett a vállat, a nyakat és a derék tájékát még gyengédebben és megnyugtatóbban tudják átmasszírozni. Ez eredményesebb, precízebb izomlazítást idéz elő, valamint a kiterjesztett mozgási pálya segít elkerülni a görgők erőltetett - a hátizmok ellenében tevékenykedő - elmozdulását, amely számos esetben kellemetlen érzetet és fájdalmat kelt.
Vállak megragadása (Shoulder grasping)

Speciálisan a tarkó-, a nyak-, és a vállkörnyéki izom- és idegfeszültség enyhítésére létrehozott masszázstechnika. A tarkótájéki idegvégződésekre gyakorolt hatásával hatékonyan csillapítja a fájdalmat, megszünteti a nyaki- és a csuklyás izomban a stressz okozta merevséget, valamint az izomcsomókat. Stresszoldó hatással bír.

Gyúrás (Kneading)

A masszázskezek körkörös mozdulatokat végezve gyúrják az izomzatot, mely olyan érzés, mintha hüvelykujjal vagy ököllel tennék ugyanezt. Ez a masszázstechnika legfőképp az izomcsomók, izomletapadások oldására, fellazítására szolgál. Átdolgozza mind a felületi, mind a mély izomszöveteket. Átdolgozza az izmokat, javítja az oxigenizációt, serkenti a keringést,  serkenti az anyagcserét és a salakanyagok kiürülését a szervezetből, növeli az izomerőt és a teljesítményt, mobilizálja a kötőszövetet.

Kopogtatás/ütögetés (Tapping)

Serkenti a keringést a felszíni szövetekben, lazítja a feszülő izmokat. Tüdőtájékon való alkalmazása segíti a légutakban lerakódott váladék feloldódását. Olyan érzés, mintha a tenyér élével, tenyérrel, vagy ököllel ütögetnék lágyan. Fokozza a bőr keringését és puhítja a feszülő izomzatot.
Szinkronizált gyúrás (kneading) és csapkodás/ütögetés (flapping)
Mélyen nyomkodja meg az izmokat és stimulál néhány fő pontot. Csillapítja az izomfeszességet és az izommerevséget, pihenteti az izmokat, és csökkenti a fáradtságit. Emellett az állítható masszázs sebessége előnyös a vérkeringés, az izomfeszültség enyhítése és az izomforma javítása szempontjából. Javítja a test vérkeringését, csökkenti a fájdalmat, enyhíti az ágyéki izmok húzódását, a lágy szövetek sérülését és a reumás ízületi gyulladást.

Ütögetés/csapkodás (flapping)
Gyorsan csökkenti a fáradságot, enyhíti az izomfeszültséget, javítja az izom alakját, előnyös a vérkeringésnek.

Görgős talpmasszázs

A görgők forgómozgással stimulálják a lábfejen és a talpon lévő reflexzónákat. A lábfej és a talp átmasszírozása pihentetően hat a fáradt, igénybe vett lábakra. A lábfejen és a talpon található idegvégződések (reflexzónák) nyomkodása az egész testünkre regeneráló és gyógyító hatással van. Egyszerre serkent és nyugtat. Az energiapontok nyomkodása javítja a vér- és nyirokkeringést, a belső szervek működését, valamint egyensúlyba hozza a szervezet energiarendszerét.

Deréknyújtás (Waist Stretch)

A nyújtó és lazító masszázs a gerinc teljes hosszán a háttámla automatikus előre-hátra mozgatásával történik. A medence kíméletes nyújtásáról az alsó háttájék légpárnái gondoskodnak. Kedvezően hat feszülés ellen és a gerincproblémák tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére.

Csípőlengetés (Swing Hip)

A csípőlengetés egy speciális csípőmasszázs, amely a medence, csípő és a far lágy, balra illetve jobbra történő mozgatásával éri el a nyújtó, lazító hatást. Enyhítheti és orvosolhatja a csípőbeszűkülést, keresztcsont-eltolódást és a gerincferdülést.

Légnyomásos masszázs

A felfújódó és leeresztő légpárnák pumpáló mozgást végeznek, amely természetes izomreakciókat hoz létre. Legfőképp a vádli- és a láb területén jótékony hatású. Felfrissíti a célba vett testrészt, elősegíti a káros anyagok távozását a szervezetből.

Gyúrólépés (Kneadstep)

A gyúrólépés a gyúró és ütögető masszázstechnika együttes működtetése, mely serkenti a keringést (a belső szervekben is), valamint oldja a feszültséget, oldja az izmok feszültségét és a stresszt. Elsimítja az idegpályákon felhalmozódott energiatorlódásokat. Javítja az idegrendszer és a psziché állapotát, a vérellátás javításával serkenti a belső szervek működését, befolyásolja a szívritmust és a vérnyomást.
Vibrációs funkció
Relaxációs és gyógyító hatását a sejtek vérellátásának rehabilitációjával és a méregtelenítés beindításával éri el. Serkenti és gyorsítja a sejtek regenerálódását, fokozza a keringést. Teljes testrészeket hoz egyenletes, mélyre ható rezgésbe. Ellazítja és átmelegíti az izomzatot, enyhíti a stressz által kialakult panaszokat és elősegíti a tanulási képességet fejlődését.

Bionwell - Masszázsfotel | Vibrációs tréner| Infraszauna | Futópad
Árpád u. 27/A Nagyatád, Baranya megye 7500
Telefon: +36-20-9368-768 $0 to $500.000 https://bionwell.hu/image/catalog/Logok/image.jpg