Masszázsfotelek és Masszázstermékek - Masszázstechnikák

Ismerje meg masszázstermékeink által alkalmazott masszázstechnikákat a teljesség igénye nélkül!

Shiatsu

    A shiatsu (ejtsd: siacu) egy japán gyógymód, holisztikus masszázsterápia, mely a kínai gyógyászatra épül. A shiatsu magyarul ujjnyomás-t jelent, ami legfőképp a terápia alatt használt tradicionális akupresszúrás technikákra utal, tartalmazza a mai nyugati orvostudomány több manuálterápiás módszerét is.
    A shiatsu masszázs során a görgők körkörös mozdulatokkal a gerincoszlop két oldalán végighaladva lágy, mélyre ható és ritmikus nyomásokkal fellazítják az izomcsomókat és stimulálják a test akupresszúrás pontjait is. Olyan érzés, mintha hüvelykujjak masszíroznák ki a letapadt izmokat, izomcsomókat.
A kezelés mindenki számára pozitív hatásokkal bír, legyen bármilyen egészségi állapotban, élethelyzetben vagy életkorban. Terápiás kezelésként különféle betegségek visszaszorítására is tökéletesen alkalmazható.
  A Shiatsu kezelés jótékony hatásai közé tartoznak továbbá a mozgékonyság-, a fizikai erő-, és az állóképesség növelése, tartás-javítás és feszültségoldás a testben, a lélekben és az elmében.

3D masszázs

A három dimenziós hátgörgők és masszázsfejek nem csak síkban mozognak felfele illetve lefele irányban, hanem mélységi irányban nagyobb mértékben ki tudnak térni, így jobban le tudják követni a hát „S”alakját. Emellett a vállat, a nyakat és a derék tájékát még gyengédebben és megnyugtatóbban tudják átmasszírozni. Ez eredményesebb, precízebb izomlazítást idéz elő, valamint a kiterjesztett mozgási pálya segít elkerülni a görgők erőltetett - a hátizmok ellenében tevékenykedő - elmozdulását, amely számos esetben kellemetlen érzetet és fájdalmat kelt.

Vállak megragadása (Shoulder grasping)
Speciálisan a tarkó-, a nyak-, és a vállkörnyéki izom- és idegfeszültség enyhítésére létrehozott masszázstechnika. A tarkótájéki idegvégződésekre gyakorolt hatásával hatékonyan csillapítja a fájdalmat, megszünteti a nyaki- és a csuklyás izomban a stressz okozta merevséget, valamint az izomcsomókat. Stresszoldó hatással bír.

Gyúrás/dagasztás (Kneading)

A masszázskezek körkörös mozdulatokat végezve gyúrják az izomzatot, mely olyan érzés, mintha hüvelykujjal vagy ököllel tennék ugyanezt. Ez a masszázstechnika legfőképp az izomcsomók, izomletapadások oldására, fellazítására szolgál. Átdolgozza mind a felületi, mind a mély izomszöveteket. Átdolgozza az izmokat, javítja az oxigenizációt, serkenti a keringést,  serkenti az anyagcserét és a salakanyagok kiürülését a szervezetből, növeli az izomerőt és a teljesítményt, mobilizálja a kötőszövetet.

Kopogtatás/ütögetés (Tapping)

Serkenti a keringést a felszíni szövetekben, lazítja a feszülő izmokat. Tüdőtájékon való alkalmazása segíti a légutakban lerakódott váladék feloldódását. Olyan érzés, mintha a tenyér élével, tenyérrel, vagy ököllel ütögetnék lágyan. Fokozza a bőr keringését és puhítja a feszülő izomzatot.

Görgős talpmasszázs

A görgők forgómozgással stimulálják a lábfejen és a talpon lévő reflexzónákat. A lábfej és a talp átmasszírozása pihentetően hat a fáradt, igénybe vett lábakra. A lábfejen és a talpon található idegvégződések (reflexzónák) nyomkodása az egész testünkre regeneráló és gyógyító hatással van. Egyszerre serkent és nyugtat. Az energiapontok nyomkodása javítja a vér- és nyirokkeringést, a belső szervek működését, valamint egyensúlyba hozza a szervezet energiarendszerét.

Deréknyújtás (Waist Stretch)

A nyújtó és lazító masszázs a gerinc teljes hosszán a háttámla automatikus előre-hátra mozgatásával történik. A medence kíméletes nyújtásáról az alsó háttájék légpárnái gondoskodnak. Kedvezően hat feszülés ellen és a gerincproblémák tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére.

Csípőlengetés (Swing Hip)

A csípőlengetés egy speciális csípőmasszázs, amely a medence, csípő és a far lágy, balra illetve jobbra történő mozgatásával éri el a nyújtó, lazító hatást. Enyhítheti és orvosolhatja a csípőbeszűkülést, keresztcsont-eltolódást és a gerincferdülést.

Légnyomásos masszázs
A felfújódó és leeresztő légpárnák pumpáló mozgást végeznek, amely természetes izomreakciókat hoz létre. Legfőképp a vádli- és a láb területén jótékony hatású. Felfrissíti a célba vett testrészt, elősegíti a káros anyagok távozását a szervezetből.

Gyúrólépés (Kneadstep)
A gyúrólépés a gyúró és ütögető masszázstechnika együttes működtetése, mely serkenti a keringést (a belső szervekben is), valamint oldja a feszültséget, oldja az izmok feszültségét és a stresszt. Elsimítja az idegpályákon felhalmozódott energiatorlódásokat. Javítja az idegrendszer és a psziché állapotát, a vérellátás javításával serkenti a belső szervek működését, befolyásolja a szívritmust és a vérnyomást.
Vibrációs funkció
Relaxációs és gyógyító hatását a sejtek vérellátásának rehabilitációjával és a méregtelenítés beindításával éri el. Serkenti és gyorsítja a sejtek regenerálódását, fokozza a keringést. Teljes testrészeket hoz egyenletes, mélyre ható rezgésbe. Ellazítja és átmelegíti az izomzatot, enyhíti a stressz által kialakult panaszokat és elősegíti a tanulási képességet fejlődését.

Deep Tissue masszázs

Speciális masszázs, mely oldja a krónikus izomfeszültségét. A masszázs során a letapadt izmok mélyen történő nyomása oszlatja el az izomfeszültséget, legfőképp a váll, a hát és a fenék területeire fókuszálva. Az ellazító hatás azonnali. Ajánljuk sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, keringési- és anyagcserezavarok esetén, tartós izomfájdalommal élőknek és megelőzésképpen.